top of page

​

ÖZEL DÄ°REKSÄ°YON DERSÄ° HAKKINDA GENEL BÄ°LGÄ°

 

09:00- 18:00 saatleri arasında istediÄŸiniz saatte ders alabilirsiniz. Bunun için önceden randevu alarak size uygun saatlerde program belirleyebiliriz. 

​

Özel direksiyon dersleri bir gün içerisinde en az iki saatlik  halinde verilir.

Ders saati kursiyerin direksiyon başına oturması ile başlar.

Bir ders saati ise 60 dakika çalışma ve 10 dakikalık aradan oluÅŸur.

 

Kaç saat direksyon dersinin sizin için yeterli olabileceÄŸini direksiyon hocanız ile ilk özel dersiniz sırasında beraber kararlaÅŸtırabilirsiniz. Genellikle baÅŸlangıç seviyesi kursiyerlerimiz için 10 saatlik bir program yeterli olmaktadır.

 

Kurumumuzun özel donanımlı araçları ile yapılacak özel direksiyon dersi sırasında yaÅŸanabilecek kazalardan ve trafik cezalarından asla sorunlu tutulmazsınız. Sizden hiçbir ÅŸekilde ek ücret

(yakıt ücreti, öÄŸretmen ücreti, yol ücreti vb.) talep edilmez.

 

ÖZEL DÄ°REKSÄ°YON DERSÄ° ÜCRETLERÄ°


Bir ders saati ücreti manuel vitesli araçla ... TL, otomatik vitesli araçla ... TL dir. 

1-2. Ders

Ä°lk ders kursiyerin durumuna göre trafiÄŸe kapalı pistte veya trafiÄŸin yoÄŸun olmadığı bir bölgede teorik bilgilerin aktarımı ile baÅŸlar. (10 – 15 dakika) Paneller, donanımlar, pedallar ve kumanda kolları tanıtılır. Araç kullanmadan önce yapılan hazırlıklar (ayna,koltuk ayarı vb.), direksiyon tutma ve bakış tekniÄŸi anlatılır. Dur-kalk ve vites deÄŸiÅŸtirme çalışması yapılır. YokuÅŸ yukarı kalkış tekniÄŸi gösterilir. DönüÅŸler ve ÅŸerit deÄŸiÅŸtirme uygulanır. 1. ve 2. vites kullanılır. 40-50 km civarı yol yapılır.

3-4.Ders

Yine trafik yoÄŸunluÄŸunun düÅŸük olduÄŸu bölgelerde derse baÅŸlanır. Ä°lk derste öÄŸrenilenler tekrarlanır ve uygulanır.

Fren mesafesi, frenleme teknikleri, vites yükseltme ve vites küçültme anlatılır ve uygulanır. Geri vites kullanımı ve geri manevra gösterilir. Yolda karşılaşılabilecek tehlikeler üzerinde durulur. DeÄŸiÅŸik yol ve yük durumlarına göre uygun devir ve uygun vites kavramı üzerine uygulama yapılır.

Yol hakimiyeti, kavÅŸaklar, dönel kavÅŸaklar, sinyal verme ve yolda uygun ÅŸeridi seçme üzerine çalışma yapılır. Park denemesi ile ders tamamlanır. 1 – 2 ve 3. Vites kullanılır. 50 – 60 km civarı yol yapılır.

5-6. Ders

Bu derste artık trafiÄŸin daha yoÄŸun olduÄŸu bölgeler kullanılabilir. Önceki derslerde öÄŸrenilen bilgiler tekrarlanır ve uygulanır. TrafiÄŸe adaptasyon için akıcı trafik içerisindeki araçlara karışılır. Sokak aralarında sürüÅŸ tatbik edilir.

Yol durumuna göre tüm vitesler kullanılır. Park denemesi ile ders tamamlanır. 70 – 80 km civarı yol yapılır.

7-8.Ders

Bu derste semt fark etmeksizin Ä°stanbul içi yollara çıkılabilir. Kursiyerin sık kullanma ihtimali olan güzergahlar tercih edilebilir. E-5 ve sahil yolları gibi yollar kullanılabilir. Otobanda sürüÅŸ ve dikkat edilmesi gerekenler üzerinde durulur. Sollama ve yol verme kuralları anlatılır.  Park çalışması ile ders tamamlanır. Tüm vitesler kullanılır. 80 km civarı yol yapılır.

9-10.Ders

Yine trafik yoÄŸunluÄŸu fark etmeksizin istenilen güzergahlar kullanılır. Karşılaşılabilecek aksiliklere karşı defansif sürüÅŸ teknikleri, konforlu sürüÅŸ tekniÄŸi ve yakıt tasarrufu saÄŸlanması için uygulanabilecek teknikler üzerinde durulur.

DeÄŸiÅŸik hava koÅŸullarında dikkat edilmesi gerekenler anlatılır. Gece araç kullanma ile ilgili bilgi verilir.

ÖÄŸrenilenlerin tamamı tekrar edilir. Park çalışması ile ders tamamlanır. Tüm vitesler kullanılır. 80 - 100 km civarı yol yapılır.

NOT ;

Genel hatlarıyla ders programı yukarıdaki gibi olmasına raÄŸmen derslerin seyri elbette kursiyerin durumuna, öÄŸrenmeye yatkınlığına göre deÄŸiÅŸiklik gösterebilir.

bottom of page